Je bekijkt nu Persbericht: Moslimstudentenverenigingen in Nederland verenigen zich

Persbericht: Moslimstudentenverenigingen in Nederland verenigen zich

9 Nederlandse studentenverenigingen uit 7 verschillende steden met affiniteit voor de Islam hebben het initiatief genomen om de handen ineen te slaan en een landelijk overkoepelend platform op te zetten.

Deze koepelvereniging draagt de naam: ‘Moslimstudenten Associatie Nederland’ (MSA Nederland).

Als koepelorganisatie wensen wij moslimstudenten te verenigen, te inspireren en te steunen om te excelleren in de maatschappij. Onze prioriteiten liggen bij het vertegenwoordigen van de belangen van moslimstudenten op nationaal niveau en het ondersteunen van de moslimstudenten in hun behoeftes die liggen op het raakvlak van het studentenleven en hun religieuze identiteit.

Dit willen wij doen door (1) een aanspreekpunt te zijn voor landelijke organisaties die relevant zijn voor de moslimstudent, (2) een jaarlijks evenement te organiseren dat moslimstudenten uit heel Nederland de mogelijkheid biedt inspiratie op te doen en hun netwerk te vergroten en (3) de aangesloten studentenverenigingen te versterken door middel van het delen van best practices.

De volgende studentenverenigingen zijn op dit moment aangesloten bij MSA Nederland:

  1. Avicenna SV
  2. Ibn Firnas MSA
  3. IDEE SV
  4. Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA)
  5. MashriQ SV
  6. Moslimstudentenvereniging Nijmegen (MSV)
  7. SABR SV
  8. Studenten Unie Nederland (SUN)
  9. Tilburg University MSA

“Als moslimstudenten in één van de meest ontwikkelde landen ter wereld hebben wij enorm veel mogelijkheden. Dit is niet alleen een gunst, maar ook een verantwoordelijkheid. MSA Nederland is er om moslimstudenten te steunen om deze verantwoordelijkheid te dragen en hun potentie waar te maken.” – Abdel-Jaouad Ouarraki, voorzitter van MSA Nederland.

Geef een antwoord