Criteria voor Qalam

De artikelen op Qalam vallen onder drie categorieën: inspiratie, academisch en maatschappij. Voor elk van de stukken zijn er een aantal richtlijnen. Een commissie zal elk ingezonden stuk beoordelen op basis van deze richtlijnen en besluiten of wij overgaan tot publicatie.

Algemene richtlijnen

De ingezonden stukken moeten relevant zijn voor moslimstudenten en raken bij voorkeur zowel aan de islamitische identiteit als aan het zijn van een student. Zowel Nederlandse als Engelse stukken zijn toegestaan, maar de voorkeur ligt bij Nederlandse stukken. Het oordeel van de commissie die de stukken beoordeeld is bindend. Wij geven de voorkeur aan stukken geschreven door en voor moslimstudenten, maar stukken die relevant zijn en niet zijn geschreven door moslimstudenten worden ook overwogen.

Richtlijnen per categorie

Inspiratie

Een stuk ter inspiratie is bedoeld om andere moslimstudenten mee te nemen in een moment of gevoel dat raakt on jouw identiteit als moslimstudent. Deze stukken zijn veelal kort en anekdotisch.

De richtlijn voor het aantal woorden is 300 tot 700 woorden.

Academisch

Als platform voor studenten kunnen academische stukken natuurlijk niet ontbreken. Wij bieden moslimstudenten de mogelijkheid om hun academische werken te delen met een groter publiek van moslimstudenten. De stukken moeten voldoen aan de standaardeisen voor een academisch stuk. Zo moet het antwoord geven op een duidelijk geformuleerde onderzoeksvraag, het stuk moet goed onderbouwd en correct beargumenteerd zijn en alle bronnen moeten duidelijk in het stuk verwerkt zijn. Plagiaat is in deze stukken natuurlijk uit den boze.

De richtlijn voor het aantal woorden van een academisch stuk is 1500 tot 2500 woorden. Langere academische artikelen zoals scripties zijn uiteraard meer dan welkom.

Maatschappij

De islam en moslims zijn al jaren een hot topic in de nationale en internationale media. Er wordt veel over ons geschreven, maar wat voegen wijzelf toe aan dit debat? Wij bieden moslimstudenten het platform om een bijdrage te leveren met opiniestukken die actuele onderwerpen tegen het licht houden en de kritische stem van de moslimstudent laten horen.

De richtlijn voor het aantal woorden is tussen de 500 en 800 woorden.

Inzenden
1 Persoonlijke gegevens
2 Artikel
3 Overige
  • Persoonlijke gegevens