Vacature: Teamlid Advocacy & Communication

WORD JIJ TEAMLID ADVOCACY & COMMUNICATION VAN MSA NL?

Als Teamlid Advocacy & Communication van MSA NL zet jij je in voor het vertegenwoordigen van de stem van de moslimstudenten binnen de media en politiek. Je hebt een cruciale rol in het bedenken van nieuwe ideeën, invulling geven aan onze koers en deze vervolgens implementeren. Belangrijke thema’s zijn onder andere de toenemende islamofobie, de bestaande media discourse – en zowel het onderhouden als opzoeken van samenwerkingsverbanden met partners en stakeholders. Dit met als einddoel om de belangen van onze lidverenigingen en de moslimstudenten te behartigen.

 

Hoofdtaken:

Onder leiding van de Advocacy & Communication Manager ben je als team verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van de stem van de moslimstudenten binnen de media en politiek. 

Samen ga je aan de slag met:

  • Het verder verwerken van een strategisch plan tot een concrete en duurzame strategie;
  • Het in kaart brengen van de belangen en rechten van de moslimstudenten;
  • Het opbouwen van een duurzaam netwerk binnen de politiek en media, evenals binnen onderwijsinstanties en NGO’s;
  • Pro-actief reageren op media en politiek gerelateerde actualiteiten, evenals het verzilveren van kansen die zich daaruit voordoen;
  • Het werken aan communicatie en persvoorlichting; door persberichten uit te brengen, het faciliteren van mediaoptredens en het bedenken van content dat bijdraagt aan de zichtbaarheid en imago van MSA NL;
  • Het opzetten van campagnes die bijdragen aan het behartigen van de belangen van moslimstudenten.

Criteria. Jij bent/hebt..

  • … relevante ervaring op het gebied van media, politiek of communicatie (geen vereiste, wel een pré);
  • … affiniteit met studentenverenigingen met een islamitische grondslag.
  • … HBO/WO student met behaalde propedeuse OF young professional, max 5 jaar afgestudeerd.
  • … een minimale tijdsbesteding van 4 uur per week. Een dubbele bestuursfunctie is mogelijk.


Wie is MSA NL

Moslimstudenten Associatie Nederland is een koepelorganisatie die islamitisch geïnspireerde studentenverenigingen door geheel Nederland met elkaar verbindt. MSA NL streeft ernaar de moslimstudentengemeenschap te versterken op religieus, academisch en professioneel vlak. Dit doet zij door alle aangesloten verenigingen te ondersteunen in hun ontwikkeling, een eenheid te vormen onder de moslimstudenten(verenigingen) en de belangen van de Nederlandse moslimstudent te behartigen.

Sollicitatieprocedure

Onze sollicitatieprocedure bestaat uit een online vragenlijst en eventueel een sollicitatiegesprek. In de online vragenlijst kan je informatie kwijt over je achtergrond, ervaringen en motivatie. Jouw teamleider zal contact met je opnemen om jouw sollicitatie met je door te nemen.

Bijdragen aan MSA NL?

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van moslimstudentenverenigingen en de belangenbehartiging van moslimstudenten op nationaal niveau? Voldoe je aan de criteria? Solliciteer dan op onderstaande knop te drukken. Dit kan tot en met 14 augustus 2022.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via info@msanl.nl